Tags

Related Posts

Share This

Søgemaskineoptimering – Kender du vejen helt til tops?

I min lille virksomhed, er det enormt vigtigt, at henlede kundernes opmærksomhed på netop min hjemmeside på internettet. Det kan have enormt stor indflydelse, hvis det ikke endda er livsvigtigt for min virksomheds overlevelse, at jeg har mulighed for at skabe en kontakt med kunderne, uden at de nødvendigvis behøver at komme til mit forretningssted. Men da det kom til stykket, vidste jeg ikke, hvordan jeg helt præcist skulle henlede kunderne til at besøge lige præcis min hjemmeside. Efter at have forhørt mig lidt omkring i mit netværk, var der endelig én, der foreslog mig søgemaskineoptimering. Jeg havde aldrig hørt om dette fænomen før, og mit første tanke var selvfølgelig: ”Jeg googler det!” Efter et par hurtige tjek omkring på første par sider der dukkede op efter min søgning, gik det op for mig, at det netop var det, søgeoptimering gik ud på – nemlig at få ens hjemmeside til at ligge øverst når kunderne brugte nogle bestemte søgeord. Da jeg stadig ikke vidste, hvordan man præcist skulle søgemaskineoptimere, gjorde jeg igen brug af Google, for at finde ud af, om der skulle være en virksomhed, der kunne hjælpe mig med søgeoptimering. Da jeg gjorde det, begyndte et lys at dæmre for mig, angående mine egne vaner, når jeg søger på internettet. For det første kigger jeg aldrig på de annoncer i venstre side af skærmen. For det andet, er det meget sjældent at jeg går videre end til den første side af søgninger. Men selvom denne klarhed havde ramt mig, kendte jeg stadig intet til det praktiske arbejde med søgemaskineoptimering, og derfor kontaktede jeg et af de firmaer, som stod øverst på min søgeliste. De gav mig en meget individuel behandling og jeg var meget tilfreds. Efter ganske kort tid, kunne jeg observere, at jeg fik langt flere besøg pr. dag, og at langt flere at disse, kom fra en søgning på Google. Derudover oplevede jeg en mærkbar forandring, i forhold til min omsætning – den steg med en væsentlig procentdel. Ud fra dette kunne jeg ikke bare konkludere, at min brug af søgemaskineoptimering, havde formået ikke blot at få flere besøgende på min hjemmeside, men også at disse besøgende oftere købte et af mine produkter.

Efter jeg har haft min egen positive oplevelse med benyttelse af søgemaskineoptimering, kan jeg ikke gøre andet at anbefale andre i den samme situation som min, til at få nogen til at søgemaskineoptimere deres hjemmeside – eller hvis de har lidt mere forstand på emnet end jeg, selv gøre det. I en tidsalder, som den vi lever i, hvor næsten alt foregår over internettet, kan det betyde en virksomheds overlevelse, hvis den blot er synlig på internettet. Det har det i hvert fald gjort for mig.